Jste zde

Domů » Zima

Internet na lyžích, 1. část

Zimní krajina oblasti Saalbach Hinterglemm
Autor: chriz 71

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang patří k těm největším lyžařským střediskům v Alpách. Sestává ze čtyř společností: Saalbacherbahnen, Hinterglemmerbahnen, BBSH Bergbahnen Saalbach Hinterglemm a Leoganger Bergbahnen.

V celém lyžařském areálu pak najdete na 200 km sjezdovek, 55 moderních lanovek a vleků a 472 sněhových děl. Několik stovek lidí se tu v zimním období pečlivě stará o perfektní stav všech sjezdových tratí.

Od samého počátku výstavby prvního lyžařského vleku v roce 1945 v Saalbachu se zde neustále znovu a znovu investuje do pohodlí a bezpečnosti v lyžařském středisku. Jen v roce 2011 se tu celkem investovalo na 34 milionů eur do nejrůznějších inovací a do stále se zvyšující kvality sjezdovek.

Zajímavé nové aplikace na sjezdovkách

Ve Skicircusu byly uvedeny do provozu v rámci akce Web 2.0 jednak nový inovativní Mobile Ski Guide a pak ještě Wi-Fi (WLAN) u více než 30 stanic lanovek. Digitalizace je tady doslova všude: mobilní a chytrý telefon (Smartphone) je již obvyklý i v tomto středisku zimních sportů.

Dnes se dá stav jednotlivých sjezdovek zobrazit přímo na displeji. Mobile Ski Guide umožňuje i sledovat krátké filmy s tipy od insiderů k návštěvě dalších zajímavých sportovních svahů. Pomocí nejnovější technologie je možno videa sledovat třeba během přesunů v lanovce či na vleku.

Tyhle aplikace v Saalbach Hinterglemmu poskytují opravdu perfektní digitální služby s informacemi o zdejších vrcholných akcích, mapové materiály i předpovědi počasí. Pro rychlé připojení k internetu zde slouží zcela zdarma 30 stanic WLAN roztroušených po celém skiareálu.

Pár tipů

Jako první lyžařské středisko v Alpách zavedl Skicircus v oblasti Leogangu pro svůj systém Mobile Ski Guide novou technologii "Image Detection". Tím je umožněno sledování těch nejrůznějších videoinformací, které si lze přehrávat na konkrétních místech. Díky jednoduchému ovládání se dají aplikace snadno stáhnout do Smartphonu.

U přepravních zařízení Leoganger Bergbahnen jsou k dispozici samolepky, které se dají za pomoci funkce "Scan marker" vyfotografovat a pak přehrávat jako video. Krátké filmy s mnoha informacemi o dalších možnostech sjíždění sjezdovek jsou vytvářeny technologií Green Wall ve studiu.

Místo

Leoganger Bergbahnen, Leogang 47° 26' 20.9976" N, 12° 43' 9.5988" E
Location