Jste zde

Domů » Léto » Ostatní letní sporty

Horská kola, 2. část

Letní krajina oblasti Saalbach Hinterglemm
Autor: dandjwalks

Ale pozor, nebuďte zase až takoví maximalisté. Okruh BIG-5 sám o sobě vám potrvá téměř celý den. To, co se na konci dne počítá, není jen dosažení všech pěti horských vrcholků, ale zejména součet zdolaných výškových metrů. Ze všech úspěšných BIG-5-BIKE "challengerů“ se na konci sezóny určí absolutní vítěz.

Při projížďkách po majestátních horách v regionu Saalbach Hinterglemm najdete mnoho kontrolních bodů a míst k perfektnímu fotografování. Doma si pak můžete vše prohlédnout virtuálně pomocí stáhnutých obrázků z oněch bodů na počítači nebo poslat vaše fotky po webu přátelům. Můžete si je umístit i do "Síně slávy" challengerů na webu.

Důležité:

Doprava kol na Zwölferkogel je možná až do střední stanice lanovky Zwölferkogelbahn.

E-Biking

Mnohostranná nabídka tras pro horská kola v oblasti Saalbach Hinterglemm byla završena v létě 2010 tratí pro soulridery a pro takové cyklisty, kteří si chtějí na horských kolech jen tak užívat. Byla vybudována opravdu inovativní trať až do Glemmtalu!

E-Biking představuje druh jízdy na horských kolech poháněných elektrickým motorem. Motor pomáhá jezdcům při šlapání do pedálů a usnadňuje tedy jízdu do kopce. Jízda samotná tak není nijak fyzicky náročná, a proto mohou i ti ne až tak zdatní cyklisté vyjet se svými koly i do těch nejnáročnějších a nejkrásnějších míst zdejšího Mountainbike Circusu.

Saalbach Hinterglemm je součástí největšího světového e-bike regionu v srdci Evropy. Celkem 440 elektrických kol a 180 výpůjčních či nabíjecích stanic pro výměnu baterií je hostům plně k dispozici v regionech Saalbach - Hinterglemm, Zell am See - Kaprun, Saalfelden - Leogang, v oblasti Národního parku Vysoké Taury, v Kitzbühelských Alpách a v prázdninovém regionu Wilder Kaiser.

Na území o rozloze 1.800 km² se tak dají díky husté síti stanic k výměně akumulátorů podnikat i dlouhé výlety a vícedenní cyklistické túry po okolí. E-Biking je jízda na kole jako s větrem o závod, prostě čirá zábava!

Bikecenter a Bike’n‘Soul shop, stejně jako i Gumpold Sports, připravili poprvé v létě roku 2010 doslova celou flotilu e-biků od firmy Movelo, z níž si tady rozhodně vyberete. Na místě si můžete prohlédnout seznam všech výpůjčních stanic a stanic, kde se vyměňují akumulátory po celém regionu Saalbach Hinterglemm / Leogang - Saalfelden!

Cyklo mapa oblasti Saalbach Hinterglemm

Místo

Střední stanice lanovky Zwölferkogelbahn, Hinterglemm 47° 21' 47.1096" N, 12° 34' 52.1544" E
Location