Jste zde

Domů » Leogang

Flying Fox XXL, 1. část

Adrenalinový zážitek Flying Fox XXL

Jen se nahoru dopravit lanovkou, připoutat se a pak už jen zbývá vyrazit na adrenalinovou jízdu XXL. Nejdelší a nejrychlejší ocelovou lanovou skluzavku na světě najdete právě v rakouském Leogangu. Toto zařízení je ojedinělé svého druhu na světě a díky Jochenu Schweizerovi umožňuje od června 2011 prvotřídní letecký zážitek. Flying Fox XXL je nejnovějším dobrodružstvím pro odvážné, kteří si chtějí připadat třeba jako Superman.

Od stanice Stöcklalm se budete v délce asi 1,6 km klouzat nad údolím a vychutnávat si výšku i více než 140 metrů nad zemí. Budete mít přímo úžasný výhled na úchvatné hory lyžařského cirkusu Saalbach Hinterglemm Leogang. Hlasité výkřiky radosti a hodně adrenalinu budete mít samozřejmě již v ceně. Let na Flying Fox XXL si můžete také objednat přes internet nebo v některém z více než 20 obchodů Jochena Schweizera (bývalého kaskadéra a současného podnikatele) v Německu či v Rakousku.

Již samotný start ve vás jistě vyvolá brnění vzrušených nervů. Zabezpečeni vázacímy popruhy budete připoutáni k lanovému systému poblíž stanice kabinkové lanovky na Asitz v Leogangu. A pak už jen v zabezpečené poloze na břiše vyrazíte ďábelskou rychlostí dolů do údolí. Při dojezdu se nemusíte o nic starat, brzdy jsou automatické.

Je to pocit jako ve stavu beztíže, volný pád vzduchem, něco podobného jako pouštění draka, jen mnohem rychlejší. Jako v nějakém "rauši" poletíte kolem úchvatné horské scenérie a budete sledovat svět z ptačí perspektivy. Opravdu nádherný pohled! K dosažení těchto výšin je ovšem zapotřebí nejen pevné ocelové lano, ale i ocelové nervy. Letem dolů totiž překonáváte opravdu značný výškový rozdíl.

Geografie: 

Místo

Stöcklalm 47° 25' 39.5256" N, 12° 42' 47.3904" E
Location