Jste zde

Domů » Léto

Další letní aktivity, 1. část

Lanová dráha Hochseilgarten u Saalbachu
Autor: themonnie

Lanová centra

Hochseilgarten se dá označit jako lanové překážky postavené na kmenech stromů. Několik metrů nad zemí se tak můžete pokusit o mnoho různých výkonů. Takováto lanová centra nabízejí perfektní základnu i pro nejrůznější semináře, školení a akce team buildingového charakteru a to zejména pro svůj osobní rozvoj.

Největší rakouské lanové centrum Outdoor Team Geisler se nachází u hotelu Brandlhof v Saalfeldenu. Další lanové centrum, Over the Top - Hermann Oberschneider, vysoká lana ukotvená na stromech, najdete u hotelu Krallerhof v Leogangu.

Paragliding

Možnost létat vzduchem, to byl odjakživa sen lidstva. Zkušení a certifikovaní tandemoví piloti se postarají o to, aby se tento sen pro vás stal skutečností, a ukážou vám báječný svět kolem Leogangu z ptačí perspektivy.

Na koňském hřbetu

V nabídce jsou hodinové, půl-denní i celodenní vyjížďky na haflingských koních nebo na teplokrevnících. Pro děti jsou připraveni poníci a také samostatné prostory k ježdění.

Jízdárnu Romantikgut Millinghof najdete v Leogangu, která nabízí jízdu na koni pro děti i dospělé, a také kurzy pro začátečníky. Jízdu na koni v Saalfeldenu si můžete vyzkoušet u hotelu Gut Brandlhof, kde mají vlastní hřebčín s jezdeckou halou. Dalším místem je Island Reiterhof v Pabing – Saalfeldenu.

Geocaching

Region Saalbach Hinterglemm, resp. celá oblast Pinzgau, je doslova rájem geocachingu. Je tu nejen mnoho krásných míst, kterými se chlubí místní hledači, ale také některé velmi sofistikované úkryty. "Poklady" se tu dají schovávat do tisíců možných míst, kde pak vypadají třeba jako kořeny, atd…

Jako součást podniku Mega-Events 2011 byla místní "cache" komunitou v Saalbach Hinterglemmu zprovozněna téměř 15 km dlouhá trasa - power trail - podél řeky Saalach. Power trail (také zkráceně PT, PWT, nebo též Power line) označuje sérii keší, které jsou rozmístěné podél cesty, obvykle v minimálních možných vzdálenostech (od 161 metrů do několika stovek metrů).

Hlavním smyslem takových sérií je umožnit hledačům co nejvíce úspěšných nálezů, a to v co nejkratším čase. Dalším zajímavou sérií keší najdete podél pěší túry Seven Summits, ale tady budete potřebovat opravdu dobrou fyzickou kondici.

Skyver

Skyver je zážitek z horského sportování ve zcela nové dimenzi. Je to zcela nové kolo ke sjíždění strání bez řazení převodů, bez řetězu a bez pohonu. Vzhledem k ergometrii skyveru se sjezdové tratě stávají opravdu nezapomenutelným zážitkem.

Bockerl

Bockerl představuje skutečně ideální motivaci k pohybu v přírodě. S ani ne 3 kg těžkým "zařízením" se vypravíte pěšky do kopců a hor, odkud se pak vydáte po štěrkovitých cestách, travnatých svazích i asfaltových silničkách zpět dolů do údolí v Saalbach Hinterglemmu.

Místo

Hotel Brandlhof, Saalfelden 47° 29' 0.7944" N, 12° 49' 44.112" E
Location